Liga voor Mensenrechten

Liga voor Mensenrechten

Liga voor Mensenrechten pleit voor rechtvaardigheid, bewustwording en samenwerking. Zo willen we een inclusieve samenleving aanmoedigen waarin mensenrechten worden gerespecteerd en discriminatie wordt bestreden. Dat alles is mogelijk dankzij het engagement van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze donateurs. Samen zijn we jouw link met mensenrechten.

Vandaag zijn we onder andere bezig met het aanvechten van gezichtsherkenning op straat en vragen we aandacht voor mensen op de vlucht via de Prijs voor Mensenrechten en ons memorandum voor de aankomende verkiezingen.

Over de Liga

LABO vzw

LABO vzw

LABO vzw gelooft in de kracht van burgers om de wereld kritisch in vraag te stellen en van onderop te werken aan sociale verandering. Een sterke civiele samenleving houdt in dat burgers georganiseerd zijn en tools ontwikkelen die dienen als hefboom voor verandering.

LABO vzw biedt ruimte aan burgers om dat potentieel te verdiepen en samen sociale bewegingen uit te bouwen en te versterken.

Over LABO vzw

Amnesty International Vlaanderen

Amnesty International Vlaanderen

Amnesty International is een wereldwijde mensenrechtenbeweging. Samen met 10 miljoen mensen wereldwijd zijn wij een krachtige mensenrechtenbeweging die mensen vrij krijgt, nieuwe wetten laat aannemen, problemen op de kaart zet en verandering teweegbrengt. Dit doen we door grondig onderzoek en acties. Bij Amnesty Vlaanderen zetten zo’n 100.000 vrijwilligers, schenkers en activisten van alle generaties, zich samen in om schendingen van de mensenrechten aan te pakken.

Over Amnesty International Vlaanderen